Андрес Иниеста призна, че последният шанс за неговия Барселона този сезон е срещу Реал Мадрид на „Бернабеу“ в неделя. Двата гранда се срещат в пряк сблъсък от 33-ия кръг за титлата в Примера, като „Белия балет“ има три точки повече, а освен това и един мач в запас спрямо каталунците.

„Срещу Ювентус нямахме шанс в определени ситуации, които можеха да ни върнат в битката. За нас това е голямо разочарование, но не ни остава нищо друго, освен да се вдигнем и да отидем на „Бернабеу“, за да спечелим“, сподели Иниеста.

„В Торино не се справихме добре, но в реванша пробвахме всичко. Благодаря на феновете, които бяха 12-ият ни играч. Съжаляваме, че те няма да могат да продължат да ни гледат в Шампионска лига. Не бяхме на висота в тези 180 минути, но през следващия сезон ще се върнем в борбата за всички трофеи.“

„За дербито в Мадрид мога да кажа, че Реал зависи само от себе си, но в Ел Класико винаги са ставали различен тип мачове. Това е нашата последна възможност. Последният ни шанс след отпадането от Шампионска лига и ще се борим докрай“, обеща Иниеста.

Раниери: Ерата Барселона приключи

Сълзите на Неймар и утехата на Дани Алвеш