Една епоха в Барселона приключи окончателно във вечерта на 20 май 2018 година. Играещата легенда на тима Андрес Иниеста каза „сбогом“ през сълзи и много емоции на „Камп Ноу“. Знаковият халф напуска след 22 години при каталунците,  изпълнени с редица триумфи, а сега си тръгна през парадния вход – като шампион и носител на Купата. Иниеста бе изпратен трогателно, както заслужават големите като него, а на раздяла 34-годишният халф заяви, че винаги ще носи клуба и феновете в сърцето си.

84 000 на крака: Големият Иниеста се сбогува победно с Барса

„Трудно е, но бяха 22 невероятни години. Беше гордост и удоволствие да браня цветовете на тази фланелка, на най-добрия тим в света. Благодаря на всички мои колеги. Ще ми липсвате много“, започна Иниеста след победата над Реал Сосиедад с 1:0.

„Благодаря и на феновете за уважението, което ми демонстрират.  Аз съм на 34 години и благодаря на всички, че искат да остана. Завинаги ще ви нося в сърцето си“.

Запитан за бъдещето си, знаковият в историята на Барса полузащитник обясни: „В следващите дни ще мисля. Утре, вторник, сряда…“

„Изпитах много емоции, много чувства. Тръгвам си, но Барса остава на върха с играчите, които притежава. Не съм се колебал за решението си. Трябва да си наясно със себе си, когато идва краят е най-трудно. Завинаги оставам благодарен на тези хора“, завърши джентълменът Иниеста.