Легендата на Барселона Андрес Иниеста сподели, че неговият бивш съотборник Лионел Меси може да продължи да бъде на футболния връх "колкото си иска".

Меси има 33 гола във всички турнири и води класацията за европейската "Златна обувка" през сезона, с което доказва, че няма намерение да спира дотук. В Ла Лига той има 25 гола в 23 мача и продължава да води напред каталунците.

Иниеста отново се изказа ласкаво за Меси като според него той ще доминира в играта до деня, в който се откаже от футбола.

"Продължавам да се наслаждавам на играта", сподели Иниеста, който играе в Япония за Висел Кобе. "Той (Меси) е и остава изключителен играч, който прави разликата."

"Той все още вкарва повече голове от останалите и прави много асистенции. Той може да прави каквото си иска, докато си иска."

Иниеста отличи и другия според него ключов футболист за Барселона в момента - Марк-Андре тер Стеген. "Той е изключителен човек. Винаги седяхме един до друг в отборния автобус и имахме много добра връзка. Марк-Андре е феноменален човек. За мен той определено е един от най-добрите вратари в света. Той прави впечатляващ сезон. Има бързи рефлекси и почти моментално прави всичко правилно. Той е много силен с топката. Мисля, че неговият игрови стил ще бъде пример в следващите години."