Капитанът на Барселона Андрес Иниеста поднови своя договор с клуба. Новият му контракт е до животен, като футболистът сам ще определи кога да прекрати кариерата си.

33-годишният футболист заяви, че през миналия сезон е мислил за край на кариерата си, но в момента се чувства като прероден и живее втора младост на терена под ръководството на новия старши треньор на отбора Ернесто Валверде.

Иниеста има 633 мача за каталунците и е вторият с най-много изиграни мачове за тима след Шави Ернандес.

"Днес е много специален ден за мен, един от многото поради факта, че тук е моят дом и ще продължа да печеля трофея за клуба, моя клуб. В този клуб израснах и за мен е привилегия да му бъда капитан", каза Иниеста на пресконференция.

В новия договор на Иниеста няма краен срок, което позволява на играча сам да прецени кога да спре да играе и след това да реши дали да остане в клуба на друга позиция.

„Доживотен договор не означава, че ще бъда на пост в клуба и след края на кариерата ми. Ще разбера, когато трябва да спра, когато всичко свърши. Благодарен съм на Барселона, на президента Бартомеу. Дават ми увереност за предстоящите мачове до края на сезона. След това ще взема решение относно моето бъдеще“, добави капитанът на Барселона.

Сърцето на Иниеста ще бие вечно за блауграна

„Този нов договор означава доверие, вълнение, амбиция, привързаност и взаимно уважение. Това е най-важното нещо. Емоцията е голяма и не мога, и не искам да я крия. Дойдох тук, когато бях на 12 години, все още съм тук - на 33. Побиват ме тръпки. Между мен и Барса има любов, чувства. Това е домът ми. С този договор клубът показва, че вярва в моята честност и най-вече, че ми вярва за битките на терена. На 33 мислиш за толкова много неща. Сега искам да се насладя на футбола, на играта, на мачовете. И да се грижа за себе си, за здравето си. Когато 12-годишен дойдох в школата на Барса, исках да бъда велик футболист, но и велик човек, добър човек“, продължи Иниеста.

„Очевидно е, че времето се движи срещу мен, защото с всеки мач съм един ден по-близо до това да спра. И след края на кариерата ми ще остана под някаква форма във футбола, защото това е моят живот. Сега ще се наслаждавам на момента. Ще бъда тук, докато тялото ми, умът ми и всичко в мен каже, че е достатъчно. Надявам се, че няма да го чуя скоро. Краят е близо, но ще играя, докато се наслаждавам на футбола“, каза още Андрес Иниеста.