Андрес Иниеста призна, че му е трудно да наблюдава ситуацията с развитието на пандемията от коронавирус в родината му Испания.

Бившият футболист на Барселона и бивш испански национал играе за японския Висел Кобе, след като се раздели с каталунците през 2018 година.

"Труден момент е, защото се намирам далеч от част от моите близки хора. Не мога да видя какво се случва ежедневно, но поддържаме контакти всеки ден. Надявам се, че положението ще се подобрява. В момента футболът е второстепенно нещо. Сега най-важни са животът и работата на хората. Трябва да се измъкнем от тази ситуация. Професионален футболист съм и за мен също е труден период, защото не играя. Не мога да споделям време с моите съотборници и с феновете. Опитвам се да се съсредоточа върху положителните неща. Оставам си у дома и имам повече време с децата и семейството ми. При други обстоятелства това не се случва толкова лесно", заяви 35-годишният Иниеста в интервю за агенция "Ройтерс".

До момента над 200 хиляди са заразените с Ковид-19 в Испания.

Плеймейкърът реализира победния гол в полза на Испания при триумфа на финала на Мондиал 2010 с 1:0 след продължения над Холандия.

Иниеста, който имаше изключително успешна кариера в Барселона, изведе Висел Кобе до сребърните медали в Япония и до спечелване на купата на Императора.

"Бих искал да бъда треньор, но да видим какво ще стане. Ситуацията се променя ежедневно. Искам да работя с младите футболисти", каза още опитният испанец. Мачовете от шампионата в Япония ще се подновят най-рано през май./БТА