Капитанът на Барселона Андрес Иниеста даде рецептата за успех в предстоящото Ел Класико на „Сантиаго Бернабеу“.

„За да спечелим трябва да доминираме, да имаме владеенето на топката и да контролираме мача. Трябва да бъдем отборът, който да диктува събитията на терена, да сме ефективни пред гола и да ограничим до минимум положенията пред нашата врата“, коментира Иниеста в интервю за „Mundo Deportivo“.

„Не съм аз този, който решава дали ще играя и колко ще остана на терена. Ако трябва да играя 90 минути и треньорът прецени така, ще играя. Аз се чувствам много добре. Радвам се, че се завърнах в игра в мача срещу Депортиво Ла Коруня и съм на линия за сблъсъка с Реал Мадрид“, добави капитанът на Барселона.

„Работим усилено и се опитваме да подобряваме представянето си във всеки един аспект. Целта ни е да израстваме като отбор. Ще стане по-трудно със сгъстената програма през януари заради мачовете от купата. Отборът е солиден и сме готови за всички предизвикателства, които ще се открият пред нас.“

„Намираме се в добра форма за Ел Класико. Знаем, че тези мачове са различни. Надяваме се да направим един много силен мач и да запазим или увеличим аванса, който имаме. Това означава, че ще трябва да победим. Победата за нас ще означава още една крачка по пътя към спечелването на шампионската титла в Ла Лига. Да говорим, че при победа ще решим всичко в борбата за титлата е голяма грешка, защото остава да се разпределят още много точки. Все пак за нас е важно да успеем да запазим или увеличим разликата. В никакъв случай не трябва да подценяваме Атлетико Мадрид и Валенсия. Нашата идея е да запазим първото си място и да увеличаваме методично преднината си“, продължи 33-годишният футболист.

Иниеста: Коутиньо ще бъде страхотно попълнение за Барса

„Челси е много силен отбор, който притежава един много качествен треньор в лицето на Антонио Конте. Много трудно е да победиш Челси. Те имат ясен стил на игра при Конте. Наясно сме какво усилие ще трябва да вложим, за да елиминираме Челси в Шампионска лига“, каза още Андрес Иниеста.