Андрес Иниеста е категоричен, че бъдещето му е свързано с Барселона.

„Моята цел минимум е да изпълня договора си. Не мога да кажа дали ще преподпиша, или не. Преди няколко седмици казах, че когато дойде моментът да прекратим отношения, нещата няма да завършат с конфронтация", сподели 33-годишният футболист в интерю за радио „Cadena SER“.

„Мога да кажа, че моето бъдеще със сигурност е свързано с Барселона. Желанието ми е да изпълня своя договор с Барселона“, добави Иниста.

Настоящият договор на играча с каталунците изтича през 2018 година. Очаква се той да го продължи до 2020 година. От клуба са гарантирали на Иниеста 15 милиона евро бонус за предаността му към Барселона. Освен това от Барселона са потвърдили, че заплатата на Иниеста няма да бъде пипана. Новият контракт ще има и клауза за допълнителен сезон, който би оставил Андрес на терена до 2021 година, когато той ще бъде на 37. Един от символите на барселонизма ще има и опция да продължи работата си в школата, където ще заеме ръководен пост.

Иниеста и Меси по петите на феноменално постижение

„Ако в крайна сметка Ернесто Валверде е новият треньор, ще му пожелая много късмет. Ако е той, значи е способен да се справи“, продължи футболистът на Барселона.

„Той треньор, който знае как играе отборът и ако той е избраният, ще му пожелая всичко най-добро и да се опита да предаде на отбора всичко, което желае", каза още Андрес Иниеста.