Бившият халф на Барселона и испанския национален отбор Андрес Иниеста е бил в дълбока депресия преди световното първенство през 2010-а година, когато самият той вкара гола за титлата.

Причина за влошеното психично здраве на плеймейкъра е била смъртта на неговия близък приятел Дани Харке от Еспаньол, който почина на 26 от сърдечен удар. Когато вкара гола на финала, той показа фланелка с надпис: "Дани Харке, завинаги с нас". "За съжаление, по това време ми се случиха няколко лоши неща поред, въпреки че вече бях изградил успешна кариера.

Кулминацията на всичко бе смъртта на Дани Харке през август 2009-а, а това наистина ме изправи до ръба. Нужна ми бе и професионална помощ. Със сигурност това бе най-тежкият период в живота ми и съм благодарен, че тогава имах Ана до себе си. По това време като приятелка, а след това и като съпруга. Разбира се, подкрепяха ме и родителите ми", каза той за Билд ам Зонтаг. "Голът срещу Холандия беше ново начало за мен. Начало на подобрението ми. Постепенно оставих този тежък период зад гърба ми, но винаги ще го помня, защото той ме направи по-силен и по-добър като човек".