Испанската футболна легенда Андрес Иниеста се прибра в родината си за празниците. От лятото на 2018 г. той е част от японския Висел Кобе, след като преди това прекара в тима повече от 16 славни години.

Иниеста не пропусна да даде оценка за моментното състояние на любимия си клуб, споделяйки и какви са личните му амбиции за бъдещето. 

"Барселона има състав, който може да се бори за Шампионска лига. Тимът не трябва да пропуска да се бори за всички трофеи“, заяви Иниеста пред „Mundo Deportivo“.

„Новите футболисти ще продължат да се развиват и ще станат важни за отбора. Барса трябва да се бори за всичко. Барса в бъдеще време със сигурност ще бъде различен отбор. Дано обаче не е по-слаб“, каза още той. Меси може да прави всичко, което пожелае. На всяка позиция може да е най-добрият. Той бележи най-много и асистира най-често. Важното е да продължи да играе своята игра", добави 34-годишният футболист.

"Не знам какво ще предложи бъдещето. Не бих казал, че не бих искал да тренирам Барселона, но също така не е нещо, върху което съм мислил. Истината е, че се виждам като треньор, но ще видим какъв ще е пътят", заключи легендата.

Иниеста спечели 31 трофея с тима на Барселона, сред които имаше четири купи в Шампионската лига. С тима на Испания магическият халф извоюва на два пъти Европейската купа (2008, 20012 г.), а веднъж вдигна и Световната. Неговият гол срещу Холандия на финала в Йохенсбург (1:0) носи успеха на "Ла Фурия" за първото им отличие от Световно първенство.