Колосът на световния футбол Реал Мадрид жъне успехи на терена, но мениджърите му се справят блестящо и извън него. "Белите" са в цветущо финансово здраве и това ще бъде разкрито официално в последния одиторски доклад другата седмица. 

Свои предали Роналдо за данъците

До данните в него обаче се добра вестник "Марка". А според тях, шампионът на Испания и носител на трофея в Шампионската лига е наистина в завидна форма и във финансовия аспект на играта. 

Данъчните глобиха с много милиони Реал

Постъпленията на мадридчани за последните 12 месеца са феноменалните 674.6 млн. евро. Чистата печалба след данъци се очаква да е около 21.4 млн. евро. Така в клубната хазна вече има чисти 178 млн. евро след данъци, които са "пари за черни дни" и са повече от всеки клуб в Испания. 

От тези огромни финансови постъпления, 166 млн. идват от членски внос и билети, 85 млн. са от контроли и турнета, 165 млн. са от телевизионни права, а 254 млн. са от успешни маркетингови стратегии. 

Нетният дълг на Реал е намалял само до 10 млн. евро, докато брутният такъв е 187 млн. евро. От тях 83 млн. са дължими на банки, но задълженията се обслужват без абсолютно никакво забавяне.