Имало едно време едно момче, чиито цели се простирали далеч зад границите на родна Португалия. Едно момче, което се събуждало и заспивало с мисълта за футбол. Едно момче, което едва на 12 години бива трансферирано от Насионал в Спортинг Лисабон. На 14 години решава да прекрати образованието си, за да се посвети изцяло на магията, наречена футбол. Застига го неочаквана болест – сърцето му го предава. Сърце пълно с любов към топката, тревата, улицата, асфалта, терена. Той решава да спре с футбола за определен период от време, издържа едва 3 или 4 месеца. Взима решението да се подложи на операция, която в крайна сметка се оказва успешна. Той се връща на терена само няколко дни по-късно и приказката има своя щастлив край. Но това е само началото на кариера изпъстрена с множество, победи, погроми, възходи, падения, титли, медали и отличия.

Приказката за Кристиано Роналдо е история за смелостта, упоритостта, отдадеността и силата. С приказката за живата легенда на футбола заспиват всяка вечер милиони деца по света. Сред безбройните индивидуални и групови отличия това може би е най-скъпоценната награда за нападателя, посветил живота си на футбола.

И така, днес Sport Bible ни върна близо 15 години назад, за да ни покаже как е изглеждал все още прохождащия в европейския футбол Роналдо.

Също така от изданието ни припомниха обещанието, което сам на себе си е дал португалецът.

"На 15 години казах на моите съотборници, че ще стана най-добрия футболист в света. Те просто ми се присмяха", споделя самият CR7.