Реал Мадрид постигна победа с 2:1 Кадис у дома в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Точни за успеха на "кралете" на "Бернабеу" бяха Едер Милитао (40) и Тони Кроос (70), а Лукас Перес се разписа за андалусийци в 82-ата минута. 

"Белите" не изиграха най-силния си мач, но взеха своето без много да се напрягат. В добавеното време на мача обаче Еспино от гостите се озова сам срещу вратаря Тибо Куртоа и можеше да вкара изравнителен гол, но стреля над вратата. 

С успеха Реал събра 35 точки и остава на второ място, на две точки от лидера Барселона. Кадис е предпоследен с 11 точки. 

БГНЕС
26 снимки

В началните минути на мача Родриго и Лука Модрич отправиха неточни удари. Малко след това шут на Рафаел Еспино профуча покрай гредата. В 25-ата минута Чуамени получи на границата на пеналтерията и отправи удар, но над гредата. 

Феде Валверде шутира от далечна дистанция, но без успех в 25-ата минута. Кадис не допускаше мадридчани да нахлуват на скорост в наказателното поле, но и много рядко поглеждаше към вратата на Тибо Куртоа. В 35-ата минута Винисус падна в пеналта, но контактът с Хуан Кала беше твърде малък, за да се очаква реферът Сесар Сото Градо да даде дузпа.

В 40-ата минута "кралете" поведоха в резултата. Тони Кроос центрира в наказателното поле, където Едер Милитао се извиси над всички и с глава насочи в десния ъгъл за 1:0. В продължението на първата част страхотен шут от далечна дистанция на Фали премина над вратата на Куртоа. 

В 70-ата минута Реал Мадрид вкара втори гол с първата си добра възможност през втората част. "Белите" разиграха след изпълнение на корнер. Винисиус опита да центрира, но след рикошет в Карселен топката стигна до Тони Кроос, който с мощен шут от границата на наказателното поле вкара за 2:0. 

В 78-ата минута Винисиус се справи със защитник отляво, напредна с топката и намери Лука Модрич, който от 5-6 метра не успя да уцели опразнената врата. Четири минути по-късно Кадис върна един гол. Модрич сбърка в центъра и позволи на Хосе Мари да му отнеме. Той от своя страна изведе Тео Бонгонда в наказателното поле, а последният отправи удар, който Куртоа не успя да улови. Алваро Негредо се опита да копне топката над стража, но не успя, а кълбото се озова в Лукас Перес, който не сбърка за 2:1. 

В продължението на мача Еспино избяга от защитата и засече с глава пас от дълбочина на Бонгонда, но останал сам срещу Куртоа стреля над вратата. 


Реал Мадрид - Кадис 2:1

1:0 Едер Милитао (40)

2:0 Тони Кроос (70)

2:1 Лукас Перес (82)

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Менди, Модрич, Кроос, Чуамени, Валверде, Винисиус, Родриго

Кадис: Ледесма, Карселен, Фали, Кала, Еспино, Алейо, Сан Еметерио, Алкарас, Лозано, Фернандес, Собрино