Футболистите на Барселона подготвят писмо до президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, с което да изкажат своето поредно разочарование от ръководството, твърди „Sport“. Този път те ще покажат недоволството си от опита на клуба да издейства ново намаляване на заплатите им, на каквото футболистите вече се съгласиха по време на периода на пандемията от коронавирус.

Начело с капитана Лионел Меси, Жерард Пике, Серхио Бускетс и другите състезатели са били изненадани, че докато бяха ангажирани с двубоите на националните си отбори преди дни, са получили имейли, в които ръководството им съобщава, че иска до 15 дни да стартират преговори за редуциране на месечните възнаграждания. Освен това Бартомеу и другите директори предлагат на въпросната среща да има само по един представител на 13 футболисти.

Играчите обаче са категорични, че това е проява на неуважение и в писмото, което ще бъде изпратено скоро, ще изразят разочатованието си. Те държат такива важни въпроси да се обсъждат в присъствието на всички играчи.

Преди два дни „RAC1“ излезе с информацията, че футболистите няма да приемат предложението за по-ниски заплати, защото смятат, че самият клуб носи вина за недостига на пари.