Централният защитник на Кадис Рафаел Хименес, познат като Фали, не успя да се появи за тест за коронавирус на тренировъчното игрище на клуба, съобщи вестник El Pais.

Всички клубове в първите две нива на Испания тестват играчите си преди подновяване на тренировки в подготовка за евентуален рестарт на сезона през юни. Фали е първият футболист от Испания, който не се завърна на работа, след като футболните власти в страната обявиха тази седмица, че клубовете ще стартират отново тренировки за първи път след преустановяването на кампанията поради новия вирус.

Фали, който е на 26 години, каза за радио COPE миналия месец, че не иска да рискува здравето си, играейки отново футбол. „Няма да играя отново, ако съществува дори минимален риск и ако трябва да напусна футбола, ще го сторя“, каза тогава той.

El Pais предаде, че Кадис, който в момента е на върха в Сегунда Дивисион, възнамерявал да разговаря с Фали, за да го убеди да се тества, така че да поднови отново тренировки с останалите си съотборници.