Футболистът на Селтик Микаел Лустиг бе изключително остър в изказването си за звездата на Пари Сен Жермен Неймар. Двата тима се срещнаха в мач от груповата фаза на Шампионската лига, при който парижани разбиха с 5:0 храбите шотландци.

Надменният Неймар отказа да се ръкува с младок от Селтик

След двубоя многомилионното попълнение на парижани се прояви като истински гамен, отказвайки да се здрависа с едно момче, което направи дебюта си в Лигата на богатите - Тони Ралстън.

Това дейтствие или по-точно съзнателно бездействие на Неймар, му навлече гнева на множество футболни запалянковци, които остро осъдиха поведението му в социалните мрежи.

В Селтик още ближат рани след шамарите от ПСЖ

Защитникът на „детелините” Микаел Лустиг пък буквално удари бразилеца по болното място, сравнявайки го с бившия му съотборник в Барселона – Лионел Меси. 

„Неймар никога няма да бъде като Меси. Ако не спре с тези безумни прояви, нито ще бъде толкова обичан, нито толкова уважаван”, каза Лустиг.

Преди да премине в ПСЖ за рекордните 222 милиона евро по медиите непрекъснато циркулираха слухове, че една от причините Неймар да иска да напусне "Камп Ноу" е именно заради аржентинеца. Твърдеше се, че Меси е хвърлял своята сянка върху бразилеца, който не можел да покаже истинските си лидерски качества в присъствието му.