Бразилският футболист Винисиус Жуниор, който е собственост на Реал Мадрид може да остане да играе под наем във Фламенго и през 2018 година. Самият той намекна за това.

„Все още не сме решили нищо. Аз съм във ваканция. За това пристигнах в Мадрид, за да гледам Ел Класико. Мисля, че за мен е най-добре да остана във Фламенго до края на 2018 година. Искам да спечеля Копа Либертадорес с отбора“, коментира Винисиус.

„Аз се стремя да бъда изцяло концентриран върху моето представяне на терена. Искам да подобрявам играта си. Знам, че трябва да се развивам в много аспекти“, добави бразилецът.

Реал Мадрид си осигури услугите на Винисиус през май за сумата от 45 милиона евро, когато той бе едва 16-годишен.

Винисиус игра през тази година за първия тим на Фламенго, а Реал Мадрид планира футболистът да се присъедини към първия състав на Зидан през следващото лято.

Винисиус е седмият най-скъп футболист в историята на Реал Мадрид. Преди него са Фиго (60 милиона евро), Кака (67,5 милиона евро), Зидан (75 милиона евро), Хамес Родригес (80 милиона евро), Кристиано Роналдо (91 милиона евро) и Гарет Бейл (101 милиона евро).