Вратарят на Барселона Яспер Силесен обяви, че неговият съотборник на „Камп Ноу“ Марк-Андре тер Стеген прави феноменален сезон и е нормално да бъде първи избор за поста.

„Няма как да се сърдя, че игровото ми време е ограничено, защото Марк прави феноменален сезон. Той има невероятни спасявания и то в поредица от мачове. Отборът спечели много мачове благодарение на неговите изяви на вратата. Моята задача е да използвам всеки шанс, който получа. Наясно съм, че трябва да се доказвам постоянно, защото Барселона е уникален шанс за мен, който не мога да си позволя да изпусна“, коментира Силесен.

„Марк-Андре Тер Стеген е отличен вратар. Защитата ни е невероятна. Радвам се и за Вермален, който замени Умтити с голям успех. Нямам проблеми с Марк-Андре. Връзката ми с него е страхотна. Прекарваме си добре заедно. Аз ще продължа да се боря за място на терена.“

„Страхотно е, когато отборът ти прави толкова силен сезон. Заради такива сезони играеш футбол. Никой не иска да загуби и работи здраво за тази цел, ден след ден. Барса впечатлява“, добави холандецът.

„Мадрид? Реал все още е в играта за титлата. Искаме да продължим да печелим всеки следващ мач. Няма да подценяваме съперниците. Да, водим с много точки на Реал. Но, преди време в Аякс изоставахме на 12 или 14 пункта от лидера. Накрая станахме шампиони, защото на първите не им пукаше за нас“, продължи вратарят.

„Барселона е по-стабилен отбор в сравнение с миналия сезон. Имаме и характер, можем да обръщаме негативен резултат. Аз съм резерва, но се радвам на всеки гол, на всяко добро за нас положение.“

„Страхотно е всеки ден да си до Лионел Меси. Дори на тренировка те кара да се чувстваш малък до него. Всеки иска да е в отбора на Меси, а не да бъде негов съперник. Най-вече, ако си вратар. Закусвах с Филипе Коутиньо при първото му идване на стадиона. Той е добър човек. Радвам се, че стана част от Барселона", каза още Силесен.