Едно от най-престижните издания на планетата - "The Guardian" , връчи годишната си награда за най-добър футболист. Английският вестник сподели мнението на „Франс Футбол“ и отново посочи халфа на Реал Мадрид - Лука Модрич за №1 през 2018-та година.

Призовата тройка допълват още Кристиано Роналдо (Ювентус) и Лионел Меси (Барселона). В гласуването участват 225 футболни експерти от 69 страни.

Така Модрич добавя още един трофей към колекцията си от награди за тази календарна година. Преди това той спечели отличията на УЕФА за "Най-добрия футболист" през сезон 2017/2018 г. в Шампионската лига, наградата на ФИФА за „Най-добър играч“ ("The Best"), както и „Златната топка“ на „Франс Футбол“, разбивайки хегемонията на Меси и Роналдо от последните 10 години.

Модрич бе с важна роля за спечелването на 13-ата Купа на Европа от Реал Мадрид, както и за достигането до финала на Мондиала в Русия на своята родина Хърватия.

Сред най-добрите 5 играчи според "The Guardian" са още суперталантът на френския ПСЖ Килиан Мбапе и нападателят на Ливърпул Мохамед Салах.

Топ 10 на най-добрите играчи според „The Guardian“:

1. Лука Модрич (Реал Мадрид)

2. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид/ Ювентус)

3. Лионел Меси (Барселона)

4. Килиан Мбапе (ПСЖ)

5. Мохамед Салах (Ливърпул)

6. Антоан Гризман (Атлетико Мадрид)

7. Еден Азар (Челси)

8. Кевин Де Брюин (Манчестър Сити)

9. Хари Кейн (Тотнъм)

10. Н‘Голо Канте (Челси)