Натоварен ден имаха съдиите в Мадрид, поне що се отнася до изслушвания на бивши играчи на Реал, отговарящи по обвинения за данъчни измами. След като настоящата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо се яви пред съда в испанската столица и пледира виновен по обвиненията за укриване на 19 млн. евро данъци, това стори и бившият му съотборник Чаби Алонсо. 

За разлика от португалеца обаче, бившият халф пледира невинен и там съдебната битка е далеч от приключване. Той потвърди пред съдията в Районния съд в Мадрид, че не се признава за виновен по обвиненията за укриване на данъци. 

Данъчните са открили пропуски в данъчните му декларации за периода 2010-2012 г. Ако продължава да отстоява тази позиция и се окаже, че е бил виновен, Чаби Алонсо ще лежи в затвора за максимум пет години. 

Роналдо обаче прие да сключи споразумение с властите и да плати многомилиона глоба, а присъдата му да е условна. Така португалецът избегна затвора, въпреки че е осъден на 23 месеца, докато Алонсо е застрашен да влезе зад решетките.