Манчестър Юнайтед е отправил оферта от 50 милиона паунда за един най-обещаващите таланти на Реал Мадрид – Марко Асенсио, съобщава Diario Gol. Според испанското издание „червените дяволи” са направили изненадващо предложение за футболиста, докато са се водили преговорите за друг играч на „белите” – Гарет Бейл.

Арсенал вади 75 млн. паунда за халф на Реал

В настоящия договор на Асенсио освобождаващата клауза възлиза на стойност 74 милиона паунда, което само по себе си е предвещавало моменталния отказ на „Кралския клуб”.

Очаква се президентът на „белите” Флорентино Перес съвсем скоро да предложи нов контракт на 21-годишният футболист, в който ще бъде заложена откупна клауза, която поне към момента е абсолютно невъзможно да бъде платена, въпреки че сме се нагледали на какви ли не абсурди. Става въпрос за сумата от 552 милиона паунда.

Реал намери спАСЕН(С)ИетО срещу Валенсия

От началото на настоящия сезон Асенсио впечатлява с изявите си с бялата фланелка. 21-годишното крило се разписа на два пъти при равенството с Валенсия (2:2) и също така отбеляза гол при победата с 2:0 срещу Барселона  на „Сантиаго Бернабеу”  за Суперкупата на Испания.