Реал Мадрид победи с 4:2 Алмерия в среща от 32-ия кръг на Ла Лига. Три гола за "лос бланкос" вкара Карим Бензема (5, 17, 42-дузпа), едно попадение добави Родриго (48). Бразилецът Лазаро (45+1)и Лукас Робертоне (61) се разписаха за гостите.  

С хеттрика си Бензема излезе на четвърто място във вечната класация на голмайсторите на Ла Лига, изпреварвайки друга легенда на Реал - Уго Санчес, който има 234 попадения. Пред Карим (236) са само Телмо Сара (251 гола), Кристиано Роналдо (311) и лидерът Лионел Меси (474).

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Двубоят започна с натиск на домакините, които притиснаха съперника в неговата половина. Още в 5-ата минута Винисиус полетя по левия фланг и почти от аутлинията парти топката към Карим Бензема, за когото бе детска игра да прати топката в мрежата на Алерия от няколко метра - 1:0.

Вълшебният тандем на "лос бланкос" изригра три минути по-късно, когато Винисиус с пета върна топката към Бензема, който шурита, но вратарят на гостите спаси.

Малко след това блесна и Родриго на десния фланг. Бразилецът счупи кръста на Саму Коща до аутлинията в 17-ата минута и поднесе топката на Бензема, който с лекота прати топката в далечния ъгъл за 2:0.

Играта на Реал вървеше като по ноти и играчите видимо се забавляваха, но в 37-ата минута Винисиус изпусна нервите си заради грубата игра на Убалан Мендес. Той поиска жълт картон за бранителя и след като не го видя, се развика на съдията и логично официалното предупреждение бе за бразилеца. 

Три минути преди почивката Бензема оформи своя хеттрик от дузпа. Тя бе отседъна за нарушение срещу Лукас Васкес, а французинът с елегантно изпълнение по земя прати топката в долния лъв ъгъл на Фернандо - 3:0. 

В добавеното време на първата част гостите върнаха едно попадение чрез Лазаро, който получи отлично подаване от Рамазани и само подложи крак, за да намали резултата - 3:1.  

Второто полувреме започна по мечтан начин за феновете на "Бернабеу". Родриго получи топката с гръб пред дъгата пред наказателното поле, обърна се и с брилянтен удар прати неспасяемо топката под гредата на Фернандо - 4:1. 

В 61-ата минута безотговорна игра на домакините бе наказана от Алмерия. Франсиско Портийо сложи топката на главата на Лукас Робертоне и той отклони в горния десен ъгъл - 4:2.

В 79-ата минута реферът за втори път посочи бялата точка в наказателното поле на гостите, но след проверка с ВАР отмени решението си. Бензема бе съборен от вратаря Фернандо, но преди това препъна Родриго Ели и това в първи момент остана незабелязано от съдията. Малко преди края французинът можеше да вкара четвърто попадение, но ударът му срещна дясната греда на стража на Алмерия. Гол на Камавинга в 88-ата минута пък бе отменен заради засада на Дани Себайос. Секунди по-късно късметът не бе и с Асенсио, който на два пъти уцели гредите. 

Реал Алмерия

източник: sofascore.com

Реал Мадрид - Алмерия 4:2

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Камавинга, Рюдигер, Милитао, Васкес, Себайос, Чуамени, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема

Треньор: Карло Анчелоти

АЛМЕРИЯ: Фернандо, Мендес, Чуми, Ели, Акиеме, Де ла Ос, Саму Коща, Пиугмал, Портийо, Лазаро, Рамазани

Треньор: Руби