Атлетико Мадрид и Хетафе завършиха наравно 3:3 в дербито помежду си от 18-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" играха с човек по-малко от 38-ата минута, когато Стефан Савич беше изгонен. Победата на домакините се изплъзна в края, когато допусаха два бързи гола. 

Първото полувреме не предвещаваше такава драма, макар и в него да не липсваха любопитни моменти. В 38-ата минута Савич удари с лакът съперник и получи червен картон.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Дори с човек по-малко Атлетико успя да откри резултата. Родриго Рикелме центрира отдясно, а Антоан Гризман засече във вратата. 

Хетафе обаче възстанови равенството в 53-тата минута. Мейсън Грийнууд стреля от малък ъгъл, вратарят изби, но право в Борха Майорал, който с глава вкара за 1:1.

"Дюшекчиите" си върнаха аванса десет минути по-късно. Тогава Алваро Мората засече с глава центриране на Маркос Йоренте за 2:1. В 69-ата минута домакините получиха дузпа за удар с лакът в лицето на Аксел Витсел и Гризман реализира. 

Хетафе се върна в мача в 87-ата минута. Оскар Родригес шутира и след рикошет топката се озова в мрежата - 3:2. 

В добавеното време и гостите си спечелиха дузпа за игра с ръка на Рикелме, а Борха Майорал бе точен от наказателния удар, оформайки крайното 3:3.

Така Атлетико Мадрид вече има 35 точки в актива си, като заема 3-тото място във временното класиране. Хетафе пък се намира на 8-ата позиция в таблицата с актив от 26 точки.