Хетафе и Лас Палмас не успяха да се победят и завършиха наравно 3:3 в мач от 27 кръг на Ла лига.

Домакините натрупаха преднина през първото полувреме, когато вкараха и трите гола. Първо се разписа Хайме Мата в 11-ата минута, когато засече центриране и с хубав удар отбеляза за 1:0. Потвърждението на гола се забави, тъй като имаше съмнения за засада, но в крайна сметка бе зачетено.

Само след още няколко минути игра Хетафе вкара и втори гол, като Диего Рико намери Мейсън Грийнуд, който се разписа.

Гостите от Лас Палмас намалиха в 35-ата минута. Тогава Сандро Рамирес стигна до топката и от границата на наказателното поле отбеляза за 2:1.

Хетафе обаче успя да възстанови преднината си от 2 попадения и в 45-ата минута Хайме Мата центрира и Неманя Максимович засече топката и я вкара в мрежата за 3:1.

Малко след почивката Лас Палмас намали. Мика Мармол пусна към Серхио Кардона и той завърши атаката по прекрасен начин за 3:2.

В 57-ата минута Мунир Ел Хидади отбеляза, но трябваше да изчака с радостта си, тъй като попадението бе под въпрос заради евентуална засада. В крайна сметка обаче голът бе зачетен и резултатът стана 3:3, какъвто се запази и до края.

В друг мач от деня Райо Валекано и Кадис завършиха наравно 1:1. Домакините поведоха чрез Флориан Лежун в 88-ата минута, а в 12-ата минута на продължението Хавиер Ернандес изравни.