Изборът за нов старши треньор на Реал Мадрид от страна на Флорентино Перес не трябва да изненадва никой. И основната причина не е, че президентът на „кралете“ реши отново да гласува доверие на треньор, който подобно на Зинедин Зидан е близък до клуба, а и преди това е водил втория отбор на „белите“, а хармонията и отличните отношения между него и Сантиаго Солари.

Хармонията между Перес и Солари винаги е била изключителна. Президентът на Реал Мадрид оценява много високо факта, че аржентинецът никога не повиши глас и не поиска повече пари или да претендира за лукс във втория тим на „кралете“.

В клуба смятат Солари за неуморен работик и затова в крайна сметка се осмелиха да направят тази стъпка и да го назначат него за заместник на уволнения Жулен Лопетеги.

Сега топката е в полето на Солари. С договор за две години и половина, той се изправя пред най-голямото предизвикателство в кариерата си.

Сантиаго Солари е наясно, че един сезон без нито един спечелен трофей почти сигурно ще му гарантира уволнението през юни, но в същото време може да се превърне в новия Зидан, ако успее да върне играчите към това, което те успяха да сторят през миналия сезон. Целта на Солари е да върне печелившата формула в Реал Мадрид.

Засега стартът на Солари не би могъл да бъде по-добър. В първите четири мача, балансът му е четири победи, 15 отбелязани гола от Реал Мадрид срещу само два допуснати. Четирите победи могат да се смятат за излизане от кризата и за спечелване на доверието във финалната права на годината, но на отбора предстоят решаващи мачове срещу Рома в Шампионска лига, срещу Валенсия в Ла Лига, както и двубоите от Световното клубно първенство.