Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик похвали сплотеността и агресивния стил на своя отбор преди гостуването на Реал Мадрид в събота в Ла Лига.

"Каталунците" водят на Реал с три точки на върха в класирането и са в серия от четири победи във всички турнири, включително с 4:1 над Байерн Мюнхен в Шампионската лига през тази седмица.

"Имаме нашите идеи. Нашата философия е да пресираме високо и да затрудним разиграването на топката на противника. Твърде многото пространство между линиите не работи в наша полза", каза Флик на пресконференция.

"Играчите са брилянтни и продължават да се адаптират от мач на мач. Промените проработиха. Вярвам в отбора! Играчите имат толкова много качества и това е, което искаме да видим", добави той.

Флик коментира, че все още не е решил кои ще бъдат стартовите 11 за Ел Класико, но намекна, че Фермин Лопес може да играе важна роля.

"Не съм решил кой ще започне, но знаете, че Фермин участва в три от головете срещу Байерн. Точно това искахме да видим от него и той го показа. Много сме щастливи, че се завърна от контузията и вече показва толкова добро представяне", заяви треньорът.

Флик също похвали играта на 17-годишния Ламин Ямал.

"По-конкретно срещу Байерн исках той да направи едно от многото неща, а именно да притисне Алфонсо Дейвис в халфовата линия, защото знаехме колко е опасен, когато започна да атакува", каза още специалистът.

"Ямал е фантастичен с топката, всички бихте могли да прецените това срещу Байерн. Чест е да видя какво прави за всички нас и е важно той да продължава да се подобрява", завърши Ханзи Флик./БТА