Хамес Родригес иска да отиде в Атлетико Мадрид. Новината е от юли 2019 година, но сега само трябва да се заличи датата и да се постави днешната. Така беше преди година, така е и сега. Според медиите в Колумбия интересът на „дюшекчиите“ все още е жив и през този месец се активизира отново.

„Хамес Родригес ще остане в Мадрид и ще играе за Атлетико“, написаха в Колумбия.

Треньорът на Атлетико Диего Симеоне желае да има в състава си играч с характеристиките на колумбийския национал, а от своя страна халф не крие мераците си да играе под ръководството на Чоло. През миналата година сделката почти беше официализирана, но в последния момент президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес я прекрати.

Десет месеца по-късно, Хамес няма основна роля в състава на Зинедин Зидан и Атлетико е готов да отправи оферта на стойност 25 милиона евро. През 2014 година Кралският клуб плати за колумбиеца 80 милиона от европейската валута, но по всяка вероятност ще се съгласи на подобна сделка.

Агентът на Хамес Жорже Мендеш е уверил, че клиентът му няма да напусне Мадрид, тъй като Атлетико е отправил оферта от 25 милиона евро, за да го има в състава си.

Съществува опция и за наем, но от Реал Мадрид искат да го продадат, тъй като договорът му изтича през 2021 година.

Интерес към Хамес не липсва и той е желан от Евертън и Интер Маями.