Серхио Рамос е сбъркал с напускането на Реал Мадрид в посока Пари Сен Жермен и самият той го знае, смята бившият полузащитник на Белия балет Хосе Мария  Гутиерес-Гути.
"Рамос знае, че направи грешка с прекаленото си затъване в преговорите за нов договор с Реал. Той си мислеше, че предвид кариерата му, постиженията му, Флорентино Перес ще направи това, което иска футболистът. Но не знае, че за Флорентино Реал е над всичко. По принцип при достигането на определена възраст договорите на всички играчи там се удължават с по една година. Но Серхио не  искаше така. "Той наистина е легенда на Реал и вероятно има право да се държи така. Можеше да завърши кариерата си в Реал Мадрид, но не се възползва от възможността. И излезе през задната врата, коментира Гути темата пред сайта El Chiringuito.

Серхио Рамос напусна Реал Мадрид това лято и премина в Пари Сен Жермен, но играта му до момента е в доста ограничени периоди поради контузии. Договорът му е до лятото на 2023-а година.

Централният защитник пристигна в Мадрид от Севиля през 2005-а година и в продължение на 16 сезона записа 469 мача, в които вкара 72 мача.