Голяма част от футболния свят изказа своята пподкрепа към старши треньора на Севиля Едуардо Берисо, след като той бе диагностициран с рак на простатата.

Предстоящите изследвания ще определят какви стъпки трябва да се предприемат за лечение. Севиля изцяло подкрепя своя треньор и му желае скорошно оздравяване.

Севиля потвърди лошата вест: Берисо е болен от рак

​Ужасни новини в лагера на Севиля

Ливърпул профука невероятно три гола в Севиля и си тръгна само с точица

„Сила и подкрепа, Тото! Ти си един боец и имаш подкрепата на всички хора, на всички в Севиля, на всички занимаващи се с футбола. Една топла прегръдка“, написа Гуардиола в Twitter.

„Пожелавам ти много сили г-н треньор, вие сте на най-доброто място в света, за да не се откажете, защото там, никога не се предават. Вие ще спечелите със сигурност тази битка. Прегръщам ви от цялото си сърце „червено-бели“, подкрепа за Тото“, написа спортният директор на Рома Мончи, който до преди година работеше в Севиля.

„Подкрепа и любов, ще спечелите тази битка напред. Много насръчение за вас и цялото ви семейство Тото“, написа треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери.

„Животът ни удря тежко, за да ни напомни за това, което наистина има значение. Всички сме с теб, Берисо“, написа капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос. 

От предишния клуб на Берисо - Селта Виго също изказаха своята подкрепа към треньора, както и от първия му отбор, където той е бил наставник - О'Хигинс. 

Много от отборите в Примера дивисион също изказаха своята подкрепа към 48-годишния специалист.