Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори след победата с 3:2 като гост на Нюкасъл. Испанският специалист сподели, че понякога е добре "гражданите" да постигат и такива успехи. 

"Това бе много добро представяне. Понякога е по-добре да побеждаваме по този начин. Невероятно е как играхме като отбор, показахме голям характер. Отборът ми показа, че иска да е тук, да се бори докрай, че иска да запази титлата в ръцете си", заяви Гуардиола.

"Малко съм ядосан да Де Бройне, че не отбеляза от фаул. Когато опонентът е уморен, Кевин и Оскар могат да ни донесат допълнителна бързина в края. Оскар вкара фантастичен гол, показа страхотен контрол. Бях впечатлен от него още по време на подготовката. Хората от втория отбор ми казаха колко е специален. Когато топката е в Кевин, той е уникален, а завършекът от Оскар също бе специален, много се радвам за него", допълни испънецът.

Накрая той каза и каква е контузията на вратаря Едерсон: "Той получи силен удар в коляното, но хубавото е, че сега имаме 10 дни почивка".