Антоан Гризман е договорил своята комисионна за летния си трансфер в Барселона още през месец март, когато тогавашният му отбор Атлетико Мадрид все още участваше в Шампионската лига и беше в битката за титлата в испанската  Ла Лига.

Преминаването на французина в Барселона стана за 120 милиона евро, след като до 1 юли откупната му клауза беше в размер на 200 милиона евро. От Атлетико претендират, че „каталунците“ са водили преговори с играча още преди тази дата и затова настояват за още 80 милиона евро.

Испанското издание “Ел Мундо Депортиво” се е сдобил с имейли, които доказват, че още през март Гризман, сестра му Мод, баща му Алан, адвокатът му Севан Кариан, както и неназован френски агент са получили комисионна по трансфера на нападателя в размер на 14 милиона евро.  Разпределението на парите довело до разногласия, заради които агентът бил изключен от сделката. Затова той решил да им го върне, като предоставил имейлите за преговорите на Атлетико.

Според вестника обаче клубът не ги е използвал като доказателство в жалбата си до Испанската футболна федерация. Все още няма решение по този казус, но по информация на “Ел Мундо Депортиво” наказанието на Барселона ще е или домакинство без публика на “Камп Ноу”, или глоба в размер на 300 евро.