Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман призна, че не се отказва лесно на Барселона. Французинът разкри, че Диего Симеоне има основна роля за неговото оставане в отбора от испанската столица.

„Това бе едно трудно решение, което трябваше да взема. Барселона ме искаше и не е никак лесно да им се откаже. От Барселона постоянно ми се обаждаха, пращаха ми съобщения, разговаряха с представители на моето семейство. Някои от футболистите на Барселона също така ми се обаждаха или ми оставяха ясни послания чрез медиите. Те ми показаха колко важен играч съм и положиха много усилия да ме вземат. От друга страна имаме Атлетико Мадрид. Шефовете на клуба и Диего Симеоне ме поставиха в центъра на техния проект. Те също положиха огромни усилия, за да ме задържат, да ми покажат колко съм важен за отбора. Увеличиха значително моето възнаграждение и изпълниха всичките ми желания“, коментира Гризман в интервю за „Canal Football Club“.

„Симеоне изигра основна роля. Той промени моето първоначално решение. Симеоне и съотборниците бяха тези, които ме накараха да взема решението да остана в Атлетико Мадрид. След един мач от миналия сезон (срещу Ейбар) Симеоне и съотборниците ми ме изненадоха с посещение в моя дом. Те разговаряха с мен и ме успокоиха“, добави французинът.

Гризман намекна, че не е искал да бъде в сянката на Меси и затова е решил да остане в испанската столица. "Беше много трудно да откажа на Барселона, но някъде на подсъзнателно ниво имаше нежелание в мен да ставам лейтенант на Меси. Освен това, Атлетико направи всичко възможно, за да остана. Бяха сложни времена, особено за съпругата ми. Случвало се е да я будя в 3 часа посред нощ, за да говорим за това", разказа Гризман, който стана световен шампион с Франция на Мондиал 2018 в Русия.

„Да бъда съотборник на Меси щеше да бъде страхотно, но моите съотборници и Атлетико Мадрид направиха всичко необходимо, за да ме задържат – говориха неколкократно с мен, увеличиха заплатата ми. Симеоне направи всичко възможно, за да ми покаже, че Атлетико е моят дом и не трябва да напускам“, каза още Антоан Гризман.

След края на миналия сезон Барселона бе готов да активира откупуващата клауза в договора на нападателя на стойност 100 млн. евро, но френският национал взе решение да остане футболист на "дюшекчиите" и продължи контракта си с тях.