Новото попълнение на Барселона Антоан Гризман обяви, че е изключително амбициран да се превърне във водеща фигура на “Камп Ноу“, както и не скри възхищението си от Лионел Меси.

Гризман стана официално част от състава на Барселона през изминалата седмица, след като “блаугранас“ платиха сумата от 120 милиона евро на Атлетико Мадрид за играча. На представянето си в неделя вечерта Гризман сподели своите виждания за клуба и целите си.

 “Искам да стана важен играч в състава и да помогна за спечелването на първенството, Купата на Краля, както и Шампионската лига. Искам да запълня липсващите награди в моята биография“, заяви нападателят.

“Винаги е трудно да напуснеш място, на което си се чувствал толкова комфортно. Изпитвам огромно уважение към Атлетико, дадох всичко за тях. В крайна сметка обаче усещам, че това е правилния момент за ново предизвикателство“.

“Меси е най-добрият играч в света за мен. Той е като Леброн Джеймс на футбола. Той е идеал за подражание за всички и със сигурност ще е идол за моите деца, както и за внуците ми“, изказа се ласкаво Гризман.

 Френският нападател прекара 5 сезона в Атлетико Мадрид, след като се присъедини към “дюшекчиите“ от Реал Сосиедад през 2014 година. През тзи период той отбеляза впечатляващите 133 гола в 257 мача за клуба.