Публикацията на Мейсън Грийнууд в Instagram, след като английският нападател вкара първия си гол за Хетафе, получи над милион харесвания в социалната мрежа за по-малко от 24 часа.

22-годишният футболист подсили тима от мадридското предградие под наем от Манчестър Юнайтед и направи своя дебют при успеха с 3:2 над Осасуна. Малко след това Грийнууд се разписа и за първи път за своя отбор при равенството със Селта Виго с 2:1, след като той изведе повторно тима си напред.

Тимът на Хетафе не може да намери оптималната си форма и е 11-и в лигата, като има само две победи досега през сезона, ала роденият в Брадфорд футболист беше доволен, че откри головата си сметка за своя нов отбор. „Щастлив съм, че вкарах своя първи гол за Хетафе. Духът в отбора беше отличен, макар да взехме само точка“, написа той в социалната мрежа.

Преминаването на Грийнууд в Испания е надежда за „червените дяволи“, че той ще намери оптималната си форма след дългия процес, който тегнеше над футболиста, след като беше разследван за физически поражения спрямо неговата приятелка. Това е първи гол за Мейсън Грийнууд от 625 дена насам.