Мейсън Грийнууд призна, че се чувства щастлив в Хетафе и е благодарен на испанския клуб и феновете му за подкрепата след преминаването му под наем от Манчестър Юнайтед. След като беше запознат, че той няма бъдеще на „Олд Трафорд“, нападателят беше пратен в мадридското предградие под наем за този сезон. Към този момент той вече има пет гола и четири асистенции в 17 мача от всички турнири.

Въпреки това, информациите са, че той няма да се върне при „червените дяволи“ и се очаква да бъде продаден през лятото. Хетафе пък иска да го задържи за постоянно, като може да се стигне до преговори.

„Всичко е добре, след като се адаптирах много бързо. Съотборниците ме приеха добре, а също така и феновете. Те са страхотни. Те значат доста за мен, а най-хубавото чувство беше, когато вкарах първия си гол. Те са допълнителен играч за нас с тяхната подкрепа“, сподели Грийнууд пред социалните медии на испанския клуб.

Преди две години футболистът бе арестуван поради агресия спрямо неговата приятелка, която твърдеше даже, че той е искал да я убие.

Той изтърпя наказанието си и вече се върна към футболните ангажименти.