По принцип зимният трансферен прозорец е сред най-спокойното време за Реал Мадрид, поне по времето на Флорентино Перес. Твърде рядко "белите" го използват за купуване или продаване на футболисти, но тази година нещата ще претърпят драстична промяна. 

Според вестник "Марка", на "Сантиаго Бернабеу" се очаква сериозна подмяна на кадрите, за да се превъзмогне настоящата криза. Изданието твърди, че се очакват минимум трима нови играчи, а ще има и раздяла с футболисти от настоящия състав. 

За напускащите не се изяснява кого се има предвид. Но вестникът загадъчно вмъква, че ще се продадат играчи, независимо от представянето им досега и които "трябва да преосмислят поведението си". Не се уточнява и каква бройка от състава засяга това определение. Но продажби със сигурност ще има. 

Колкото до новопривлечените, те се оаква да са точно трима. Перес ще се опита да привлече един централен бранител, един плеймейкър и един централен нападател. В отбрана се очаква отборът да се подсили с Марио Ермосо, а в нападение - със звездата на Интер Мауро Икарди. 

Освен трите звезди, в които се цели на зимния пазар, Реал ще опита да се подсили и с поне двама талантливи младоци, които обаче не е задължително да получат шанс за изява в първия отбор веднага. При всички положения обаче тази година клубът ще бъде изключително активен на пазара през януари.