В мач от 23-ия кръг на Ла Лига Барселона победи категорично с 5:1 гостите от Алавес. Головете реализираха Тринкао в 29-ата и 73-ата минута на срещата, Меси в 45-ата и 75-ата минута, както и Фирпо беше точен в 80-ата минута. Точен за гостите беше Риоха в 57-ата минута на мача. След тази победа тимът на Роналд Куман е на втората позиция в класирането с актив от 46 точки, а Алавес е на 16-ото място с 22. Лидер е Атлетико Мадрид с 54.

Gulliver/Getty Images
20 снимки

Още във втората минута на мача Гризман имаше възможност да отбележи и да открие резултата, но бранител застана на пътя на топката и не позволи резултатът да бъде открит. Гостите отвърнаха с опасна атака в 8-ата минута, но Лукас Перес стреля доста лошо и топката излезе в аут.

Меси с постижение в Ла Лига

Барселона откри резултата в 29-ата минута, след като Тринкао се разписа, а асистенцията дойде от Мориба. Две минути по-рано Баталия стреля отлично, но вратарят на Барса беше на ниво.

В 36-ата минута Гризман стреля опасно, Пачеко спаси, но беше безпомощен при добавката на Меси, който направи резултата 2:0. Попадението обаче нямаше, тъй като след консултация с ВАР съдията отсъди засада на Гризман, чието рамо беше пред тялото на Лежун.
 

Статистика от мача Барселона - Алавес, Ла Лига, 23-ти кръг

източник: Sofa Score

Все пак Меси удвои преднината на тима си, след като получи пас от Бускетс, рязко смени посоката като преодоля опеката на двама играчи на съперника и матира Пачеко в 45-ата минута на мача.

Алавес създаде интересна атака в 48-ата минута на срещата, но Лукас Перес от малък ъгъл не нацели вратата на Тер Стеген. Гостите се върнаха в двубоя с попадение в 57-ата минута на Риоха, който се възползва от грешка в отбраната на Барселона и се разписа във вратата на Тер Стеген. В 61-ата минута Меси пробва удара си от пряк свободен удар, но Пачеко беше на ниво и не позволи на топката да влезе във вратата му.

В 66-ата минута Гризман получи отличен пас от Меси, но ударът му не намери целта, като топката излезе в аут, но близо до страничната греда. В 70-.ата минута на мача Риоха опита да намери добре Хоселу, но Умтити се намеси добре и предотврати опасността пред вратата.

Барселона реализира и трети гол, след като в 73-ата минута Тринкао реализира втория си гол в двубоя, а Меси направи резултата 4:1 с отлично изпълнение две минути по-късно. В 80-ата минута Меси пусна отличен пас към Гризман, който от своя страна намери Фирпо, който от няколко метра не сбърка за 5:1.

В 89-ата минута Тринкао отново прати топката в мрежата, но попадение нямаше заради засада. В крайна сметка Барселона победи с 5:1.

Барселона - Алавес 5:1
голмайстори: 1:0 Тринкао (29), 2:0 Меси (45), 2:1 Риоха (57), 3:1 Тринкао (73), 4:1 Меси (75), 5:1 Фирпо (80)

съставите на двата отбора:

Барселона: Тер Стеген, Фирпо, Ленгле, Де Йонг (72-Пянич), Бускетс (46-Умтити), Мингеса (72-Дест), Тринкао, Пуч, Мориба (64-Педри), Гризман (81-Дембеле), Меси

Алавес: Пачеко, Лежун, Мартин (46-Лагуардия), Тачи, Дуарте, Баталия, Едгар Мендес, Пина (72-Понс), Кордоба (46-Риоха), Лукас Перес (81-Дейверсон) , Хоселу (81-Борха Сайнс)