Барселона спечели с 5:3 контролата срещу арабския Ал-Ахли, която се игра в Доха. Символичното начало на срещата бе поставено от афганинтанското момче Муртаза Ахмади. Той постави топката в центъра на терена, а след това запази минута мълчание в памет на футболистите на Шапекоензе редом до играчите на Барселона.

Барселона започна с всичките си звезди: Силесен, Пике, Масчерано, Видал, Дин, Ракитич, Гомеш, Рафиня, Луис Суарес, Меси и Неймар.

Футболистите на Барселона изплетоха чудесна атака в 4-та минута, когато Лионел Меси подаде на Неймар, който излезе сам срещу Ал-Мосайлем, но след удара му топката се спря в левия стълб на вратата.

Барселона поведе в 8-та минута, когато Лионел Меси сложи топката на главата на Луис Суарес, който отблизо вкара за 1:0.

Каталунците удвоиха своята преднина в 10-та минута, когато Лионел Меси с диагонален удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Ал-Мосайлем.

„Блаугранас“ реализира трети гол в 17-та минута, когато Рафиня Алкантара подаде към Неймар, който с техничен удар покрай вратаря изпрати топката във вратата на Ал-Ахли.

В 32-та минута Меси, Суарес, Неймар и Пике бяха сменени от Арда Туран, Пако Алкасер, Самюел Умтити и Денис Суарес.

Пако Алкасер направи много сериозен пропуск в 41-та минута, когато излезе сам срещу Ал-Мосайлем, но вратарят успя да избие с крак топката.

В началото на второто полувреме в игра за Барселона се появиха Жорди Масип и Серхи Роберто, които смениха Яспер Силесен и Андре Гомеш.

Съдията свири дузпа за Ал-Ахли в 50-та минута за нарушение на Жорди Масип. Наказателният удар бе реализиран от Омар Абдулрахман в 51-та минута, който технично изпрати топката във вратата на Масип.

Барселона реализира четвърти гол в 54-та минута, когато Алеиш Видал подаде към Иван Ракитич, който центрира в наказателното поле на Ал-Ахли, където Пако Алкасер засече топката с глава и я изпрати във вратата на домакините. Това е първото попадение на Алкасер с екипа на каталунците.

Барселона отбеляза пети гол в 58-та минута, когато Пако Алкасер подаде към Рафиня, който навърза двама играчи на Ал-Ахли, след което отблизо вкара топката във вратата на Ал-Харби.

Ал-Ахли вкара втори гол в 60-та минута, когато Мухамед Асери отблизо изпрати топката в близкия ъгъл на вратата на Масип.

В 61-та минута в игра за Барселона се появиха Карлес Аленя и Борха Лопес, а минута по-късно на терена влязоха Жорди Алба, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста.

Арабският отбор отбеляза трети гол в 65-та минута, когато Ауаджи подаде към Асери, който отблизо засече топката в опразнената врата.

В края на мача Карлес Аленя получи контузия и Барселона завърши мача с човек по-малко.