Драстично намаляване на заплатите в Реал Мадрид ще има през следващия сезон, пише AС. Наскоро кралският клуб съкрати възнагражденията на футболисти и шефове с 10 %, но се планират още по-големи мерки за съкращавне на разходите през есента. 
 
Очаква се заплатите на "Сантиаго Бернабеу" да бъдат намалени с 30 на сто. Орязването ще подмине само служителите в клуба, които са около 800.
Серхио Рамос и Гарет Бейл, които са най-скъпо платените играчи на Реал Мадрид, прибират по 14,5 милиона евро на година. От новия сезон те ще трябва да се лишат от 4,3 милиона всеки, изчислява вестникът. Заплатите на първия отбор възлизат на 283 млн. евро, а при намаление с 30 %ще се спестят около 85 милиона. 
 
Очакванията за приходи от абонаментни каррти и билети са за 161 млн. евро и няма да бъдат изпълнени поради затворените трибуни. Около 109 милиона евро са вписани като очаквани за приятелски срещи и международни мачове, 180 милиона за телевизионни права и 371 млн. евро от маркетинг. Всички тези пера са сериозно застрашени.
 
Освен че няма публика за мачовете, не е възможно и да се посещава музея на "Сантиаго Бернабеу". Около 3 милиона души годишно правят Тур на "Бернабеу" със средна цена около 20 евро. Магазините за продажба на артикули също са затворени, а от тях се генерира средно по 25 милиона на сезон.