Старши треньорът на Реал Мадрид Жулиен Лопетеги има сериозна дилема на кого да заложи да води атаката на отбора – на Карим Бензема или на Мариано Диас. „Кралете“ са домакин на Леванте, на „Сантиаго Бернабеу“ в мача от деветия кръг на Примера дивисион.

Лопетеги иска да използва мача срещу Леванте като трамплин за своя отбор преди решаващото Ел Класико, което е през следващата седмица на „Камп Ноу“ – дуел, който е от жизненоважно значение за Реал Мадрид.

Тревожната липса на гол (повече от 6 часа Реал Мадрид не е успял да вкара гол) е най-належащият проблем, с който Лопетеги трябва да се справи след паузата в първенството.

Карим Бензема с 5 гола все още е най-добрият голмайстор на мадридския отбор, но той няма отбелязано попадение от 1 септември насам, когато вкара на два пъти в мача срещу Леганес на „Сантиаго Бернабеу“.

„9“-ката на Реал Мадрид натрупа много разочароващо представяне в последните мачове и това може да даде възможност на Мариано Диас да започне за първи път като титуляр за „кралете“ от началото на сезона. Мариано има пет мача до този момент от кампанията, но никога не е намирал място в стартовия състав на „белия балет“.

Двете седмици работа в тясно сътруднисчество с Лопетеги може да предоставят страхотна възможност пред Мариано Диас.

Трябва също така да се отбележи, че Бензема може да си почине и да се възстанови напълно преди Ел Класико.

Бензема или Мариано, това е големият въпрос, пред който е изправен Лопетеги.