В понеделник Луис Суарес започна лечение на дясното си коляно. Той ще се подложи на процедура по присаждане на стволови клетки в стремежа за справяне с проблема. Лечението със сигурност не е нищо ново за футболиста, който през миналия месец не пътува до Уругвай за мачовете на националния отбор, а остана в Барселона, за да се възстановява от болките в коляното.

Мнозина се чудят защо Суарес се подлага на това лечение точно в този момент преди мача срещу ПСВ Айндховен от груповата фаза на Шампионската лига. Причината е много проста: ако беше започнал процедурите в четвъртък, той щеше не само да пропусне дербито срещу Еспаньол, но и двубоя срещу Тотнъм.

Суарес реши да започне лечението си в понеделник с цел да възстанови хрущяла на дясното си коляно, а планът е той да се завърне в игра още в дербито на Каталуня срещу Еспаньол.

Положението не е ново за уругвайския футболист, а единствената разлика е, че този път от клуба публично съобщиха за терапията със стволови клетки, а през предходния месец октомври не го направи.

От Барселона посочиха, че положението на Луис Суарес не е толкова тревожно, колкото това на Самюел Умтити. През май френският футболист претърпя арстроскопия на лявото коляно заради хроничен дискомфорт.

За Суарес положението не изглежда загубено. Има надежда, че той ще успее да възстанови хрущяла си, така че ситуацията се смята за обратима.

Барселона окапа съвсем, още трима аут