Такефуса Кубо е това, което Флорентино Перес винаги си е представял – футболист добър на терена, но и добра марка извън него. Ето защо Реал Мадрид направи всичко и действа бързо под носа на Барселона, за да привлече японския талант на „Сантяго Бернабеу“. В Испания дори споделиха, че каталунците дълги години ще страдат, защото са изпуснали.

В момента 19-годишният халф играе под наем в Майорка, но интерес към него има от редица европейски клубове. Спортният директор на ПСЖ Леонардо се е свързал с агента на Кубо, но японецът е отхвърлил оферта от 4 милиона евро на година, за да се премести на „Парк де Пренс“. Нещо повече, Реал Мадрид е сложил умопомрачителна откупна клауза на японеца от 250 милиона евро.

Зад Кубо има още около 30 клуба, които го искат като сред тях са Милан, Лацио, Аякс, Селтик, Реал Сосиедад и Бетис. Но идеята на Кралският клуб е да го интегрира в състава, но моментната пречка са запълнените квоти за играчи извън ЕС. Такефуса Кубо е убеден, че може да се наложи в Реал Мадрид и дори Зинедин Зидан го похвали на последната си пресконференция. Явно на големият талант е писано да направи кариера в испанската столица.