Финансовото положение на елитния испански Валенсия е на границата на крах, клубът няма пари да изплати заплатите на футболистите, пише AS.

getty images
7 снимки

Ситуацията се получи, след като тимът не успя да се класира за Европа, а също така и като последствие от пандемията налегнала Европа и Испания от коронавирус.

Клубът е предложил на играчите дългова разписка, за да може да се изплатят заплатите за сезон 2019/2020. Разбира се, футболистите са отказали такъв вариант. Ако клубът не успее да се разбере с играчите, то има опасност сезонът в Ла Лига да започне без "прилепите.

Независимо от продажбите на Феран Торес за 37 милиона паунда на Манчестър Сити, както и полузащитниците Франсис Коклен и Дани Парехо ситуацията не е розова. 

Собственикът на клуба Петър Лим обаче очевидно не смята, че това е достатъчно и е обявил на новия наставник Хави Грасия, че не може да му гарантира бъдещето на нито един състезател. 

Това е първият сезон на Валенсия от 3 години насам, в който отборът пропуска участие в Шампионската лига, след като завърши 9-ти в Ла Лига и няма да има европейски финансов приход от турнирите.