Кристиано Роналдо е основната и най-важна фигура в състава на Реал Мадрид и най-добрият голмайстор на отбора за всички времена. И в същото време, той се оказа големият проблем на "белите" в момента, поне според мнението на бившия наставник на испанския гранд Фабио Капело. 

Според италианеца, значението на нападателя за тима му е толкова голямо, че всяка негова контузия или неразположение се отразяват драстично на съотборниците му. А в момента португалецът определено не е във форма и от това страдат резултатите на Реал. 

"Големият проблем на отбора в момента се нарича Кристиано Роналдо. И това е така, просто защото той е най-добрият футболист на Реал, но не може да се включи на пълни обороти заради проблемите си с контузии. Има нужда от почивка, за да е отново познатият играч", сподели Капело пред "Онда Серо". 

Роналдо се контузи във финала на Европейското първенство, след който неговата родина Португалия стана шампион на Стария континент. Заради проблемите в коляното той пропусна първите мачове на тима си от сезона, като в Примера дивисион е записал само 4 мача, в които има гол и асистенция. С него в състава "белите" стигнаха до три поредни равенства за първенство и изпуснаха водачеството в класирането за сметка на Атлетико Мадрид.