Бетис и временният лидер Жирона завършиха 1:1 в мач от последния за годината 16-и кръг в Ла Лига. Така домакините удариха рамо на Реал Мадрид, който при победа над Алавес по-късно тази вечер, ще посрещне Коледа като лидер. Равенството пък сложи край на серията на Жирона от три поредни победи.
 
Домакините от Севиля започнаха по-добре двубоя и пропуснаха да поведат в 21-ата минута чрез Айосе Перес. Четири минути по-късно пред Асане Диао се откри чудесен шанс след рикошет, но стреля над вратата. Вратарят на Жирона - Пауло Гацанига, блесна с две отлични намеси след удари Уилиян Жозе и Айосе Перес. Противно на случващото се на терена, Жирона поведе в 39-ата минута, когато получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Айтор Руибал. Артьом Довбик не трепна от бялата точка и прати технично топката в долния десен ъгъл за 0:1.
 
В началото на второто полувреме Довбик пропусна да удвои, шутирайки покрай левия стълб на вратата на домакините. Съотборникът му Савио също се отчете с пропуск малко след това. В последните минути Бетис натисна и минута преди края стигна до изравнително попадение. Центриране от корнер предизвика разбъркване в наказателното поле на Жирона, при което топката падна на волето на Херман Пецела, който я прати неспасяемо в горния десен ъгъл за крайното 1:1.
 
В друг мач от кръга Кадис и Реал Сосиедад  направиха равенство 0:0. Двата отбора създадоха почти 20 голови положения, но прецизността липсваше и до  гол не се стигна.