Атлетико Мадрид изстрада победа с 1:0 над Жирона в двубой от Ла Лига. В герой за „дюшекчиите“ се превърна Алваро Мората, който отбеляза в добавеното време на срещата. Победата установява Атлетико на третата позиция с 48 точки, на три пред Реал Сосиедад. Домакините от Жирона са 12-ит с 30 пункта.

БГНЕС
27 снимки

Срещата започна доста атрактивно и с бързи атаки към двете врати. В средата на първата част Ателтико Мадрид стигна до първо реално голово положение. Антоан Гризман настигна подаване в наказателното и стреля, но Пауло Гасанига отрази.

Две минути по-късно Мемфис Депай също бе близо до гола. Нидерландецът получи добро центриране в пеналта, но ударът му мина над напречната греда.

В 26-ата минута Гасанига отново се намеси след удар на Караско.

Второто полувреме започна с положение за Атлетико - Йоренте не съумя да се разпише след като засече центриране в наказателното поле.

В 51-ата минута гостите имаха претенции за игра с ръка на футболист на Жирона в наказателното поле. Реферът прегледа ситуацията чрез системата ВАР и поднови срещата без наказателен удар.

Малко по-късно Виктор Циганков можеше да изведе Жирона напред. Той напредна в наказателното поле на мадридчани, стреля в десния ъгъл, но Ян Облак запази хладнокръвие и спаси.

В 69-ата минута Дадив Лопес можеше да вкара гола на сезона, след като отправи бомбен удар от голяма дистанция, но Ян Облак изби в корнер.

В първата минута на добавеното време Атлетико Мадрид стигна до гол чрез Алваро Мората, но секунди след отбелязването му съдията го отмени. След преглед с ВАР попадението бе зачетено и успехът отиде на сметката на „дюшекчиите“.