Атлетико Мадрид надви с 1:0 Атлетик Билбао у дома в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в двубоя отбеляза Антоан Гризман в 73-ата минута на срещата. Така "дюшекчиите" заемат четвъртото място с 41 точки, докато Билбао остава на седмата позиция с 32 пункта. 


Gulliver/GettyImages
25 снимки

В 25-ата минута Иняки Уилямс стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник на домакините. 

Атлетик Билбао стигна до добра възможност в 41-ата минута. Дани Гарсия стигна до центриране и стреля, но високо над напречната греда. 

Десет минути след това Яник Ферейра от тима на "дюшекчиите" бе изведен в наказателното поле. Той нанесе директен изстрел, но стражът на Атлетик блесна със страхотно спасяване, за да запази нулевото равенство. 

Нико Уилямс отговори с удар от ръба на пеналтерията в 54-ата минута. Изстрелът му не бе достатъчно силен и точен, за да затрудни Ян Облак, който спаси. Три минути след това и Маркос Йоренте пропиля добра възможност. 

Антоан Гризман даде преднина на мадричани в 73-ата минута. Французинът направи индивидуален рейд, който завърши с изстрел в целта - 1:0.