В Реал Мадрид изпаднаха в тежка ситуация. От началото на новата година шестима играчи от първия тим на "белите" са в лазарета и лекуват травми - Марко Асенсио, Маркос Йоренте, Гарет Бейл, Тони Кроос, Мариано и Тибо Куртоа.

Винисиус е с грип, който може да го извади от двубоя с Бетис след няколко дни, докато Лукас Васкес е контузен и със сигурност пропуска срещата.

Бейл се травмира в ходилото при равенството (2:2), което остави извън игра поне за 15 дни. Същата травма получи и Тибо Куртоа след загубата от Реал Сосиедад (1:2) на "Бернабеу". И той ще отсъства около две седмици.

Марко Асенсио получи контузия по време на успешния за Реал клубен Мондиал в Абу Даби. Очаква се той да се завърне на терена в края на януари или началото на февруари

Тони Кроос, от своя страна, получи първата си мускулна травма откакто е играч на мадридчани (2014 г.). Той остава аут за поне още 15 дни, пропускайки мачовете с Бетис и Севиля в Ла Лига и реванша с Леганес за Купата.

Едно от откритията на Сантиаго Солари - Маркос Йоренте, също е с мускулен проблем в аддукторите, което го вади от сметките за следващите два мача на тима.

Друг контузен - Мариано Диас, се очаква да е готов за игра до седмица.