Новото попълнение на Барселона Илкай Гюндоган бе представен пред медиите в понеделник. Германският национал обясни защо треньорът му в Манчестър Сити Пеп Гуардиола не е успял да го убеди да остане.

БГНЕС
10 снимки

"Не успя да ме убеди, защото аз бях много ясен. Ние се познаваме от седем години, в последния сезон бях капитан на отбора му. Понякога се разбираме само с поглед и този път стана точно така", каза халфът.

"Той беше първият, на който се обадих, защото искаше да знае какво съм решил. Бяхме във ваканция, но му се обадих да му кажа всичко", добави той.

"Убеден съм, че мога да допринеса с моя опит, за да помогна на отбора и на по-младите. Искам да помогна най-вече в Европа, след като наскоро спечелих Шампионската лига", каза още той.

В отбора той ще се събере със стари познати, сред които са Роберт Левандовски и Марк Тер Щеген.

"Говорих с Левандовски след приятелския мач между националните отбори и си направихме снимка. Когато стана дума за Барселона, ме очарова пламъкът в очите му, като говореше за отбора и града. Той не ме е убеждавал, защото вече бях взел решение, но беше много хубаво да видя, че е щастлив тук", завърши Илкай Гюндоган./ БТА