Новото попълнение на Барселона Илкай Гюндоган пристигна при каталунците, като неговото официално представяне ще бъде утре, понеделник 17-и юли.

„Много съм щастлив, че най-накрая съм в Барселона и се присъединявам към отбора. Очаквам с нетърпение страхотен сезон и първия мач", заяви футболистът при пристигането си.

„Мечта е да бъда в Барса. Спомням си, когато бях дете и видях Барса на Рийкард и Пеп. Аз съм фен на Барса, Винаги съм ги следил отблизо всеки сезон и съм много щастлив и много горд, че съм част от този отбор“, призна германският национал на летище Ел Прат.

Той изрази и очакванията си за този сезон: „Очаквам добър футбол. Мисля, че има много потенциал в отбора с много млади играчи и мисля, че с моя опит мога да им помогна да достигнат следващото си ниво. Базата е там, потенциалът е налице, така че остава само да го докажа този сезон, затова дойдох и затова ще положа усилия и отдаденост, за да мога да му се насладя“

Гюндоган говори и за влиянието на Шави Ернандес върху решението му да се присъедини към Барселона.

„Е, това означава много за мен, това е страхотна възможност за мен да продължа да раста и да се подобрявам като играч. Говорих с него няколко пъти, преди да подпиша"