Полузащитникът на Барселона - Гави, призна, че като е растял неговите идоли са били футболистите Андрес Иниеста и Марко Верати. Също така младият халф акцентира, че голямото му желание е да прекара цялата си кариера с екипа на "блаугранас".

Младият испанец признава, че винаги гледа повторно двубоите на Барса: „Понякога гледам и си мисля: „По дяволите, как се сетих да го направя? Но майка ми страда повече от мен, винаги ми казва да не влизам в битки и много се страхува. Но в крайна сметка това е футбол."

Миналият сезон се изписа много по адрес на Гави относно неговата по-твърда игра, за което той споделя: "Смятам се за боец ​​и никога няма да загубя това. Шави ми помогна и не ме интересуваше какво казват определени хора."

"Всичко, бих направил всичко, всичко за Барса. Да играя цял живот за Барса? Иска ми се да можеше да е така! По-щастлив, отколкото в Барса, няма да бъда никъде другаде, сигурен съм. Много си вярвам, това е важното за мен. И Шави настоява да си говорим, да ме подобрява и аз оценявам това. Треньорът беше един от най-добрите играчи в историята на моята позиция", добавя още Гави в интервюто си. 

Гави е ориентир за своите съотборници: „Не бих си го представил, когато бях малък, но да. Опитвам се да ги успокоя, да им давам насърчения. Имах Буси и Жорди Алба за примери. Знам, че е много важно да усетя тази подкрепа."

Той е възхитен от Де Йонг. „Възхищавам се на Френки. Когато каза, че може да си тръгне, аз се разстроих и му го казах. Слава Богу, че не си отиде и все още е с нас."